Loppemarked
til inntekt for Lande skolemusikkorps gikk av stabelen i går. Det var så mange besøkende der at det var nærmest umulig å få sett hva som var til salgs, men noe fikk jeg med meg. Blendt annet et par duker, en vekkerklokke og en stabel med fine bøker. Noen av dem var aldri lest, så det ut som.
En bok som derimot så veldig velbrukt ut, var boken med navn "Matlære", utgitt i 1935. Her kan man lære seg salting av kjøtt, sursylting, hermetisk nedlegging av frukt og mye annet vi ikke bedriver så mye av i dag.Her kan jeg sikkert finne noe som kan være greit å vite også i dag, men ut i fra noen av oppskriftene i boka, er jeg glad for at jeg lever nå og ikke i en tid hvor man spiste brødsuppe og hverdagskrem.
Forfatterne
Hverdagskrem:1/2 l sur melk
2 ss sukker
2 dl revet brød eller skonrokker
Visp melken og sukkeret godt. Ha brødet eller skonrokkene i melken.
Bon apetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar